Over Patricia

Fashion, lifestyle & portret fotograaf.


Heb jij dat nou ook? Dat je door een magazine bladert en nieuwsgierig bent naar de fotograaf die deze mooie foto’s gemaakt heeft. Ik vind dan ook dat een foto visueel in balans moet zijn, ieder detail is daarbij belangrijk.

Natuurlijk zijn de modellen of het onderwerp het belangrijkst, maar passend gebruik van kleuren, licht en omgeving zijn eveneens zeer belangrijk en zorgen er uiteindelijk voor dat de beelden in het resultaat kloppen met je gevoel en verwachtingen.

Synchrophoto.

In de jaren dat ik internationaal en intensief, maar ook succesvol actief ben geweest, onder de noemer Synchrophoto.eu, in de fotografie van kunst- en synchroon-schaatsen heb ik een passie voor portret, mode en lifestyle fotografie ontwikkeld die met mijn andere passies, de liefde voor mooie magazines, mode, kleur en vormgeving hebben geresulteert in mijn eigen magazine ‘SynchroNice’ dat wereldwijd wordt gedistribueerd.

Synchrophoto
Synchrophoto

Pure by Ripa.


Met ‘Pure by Ripa’ wil ik mijn passies en ervaring een eigen gezicht geven. Zowel in mijn eigen fotostudio als op locatie met mooi natuurlijk licht verzorg ik portretten, fashionshoots en lifestyle fotografie in de breedste zin, maar altijd op een manier waarbij de resultaten het juiste gevoel overbrengen. Mijn oog voor detail en gedrevenheid naar perfectie zijn met de inspiratie die ik uit de mooiere magazines haal, waardevolle instrumenten om tot mooie beelden te komen.

Bekijk mijn portfolio
Pure by Ripa

Gedeelde passie


Fotografie heeft reeds levenslang mijn interesse, een interesse die ik deel met Richard, mijn man en mijn dochter Kimberly.

Waar mijn voorkeur echter duidelijk naar de portret, fashion en lifestyle fotografie neigt, hebben zij gekozen voor andere specialisaties. Richard verzorgt vooral bedrijfsfotografie, maar is gespecialiseerd in sportfotografie en natuurfotografie.

Kimberly daarentegen is meer een allrounder en levert content fotografie en alles wat aanverwant is. Met haar bedrijf Sparkle in Eindhoven ontwerpt en verzorgt ze content voor midden en kleinbedrijf. Kijk gerust eens op haar social media @bystudiosparkle of haar website www.bystudiosparkle.nl.

Wel hebben we één gezamenlijk favoriet fotomodel… dat is Cooper, onze Lhasa Apso. Helaas is Cooper bijzonder weinig Coöper-atief waardoor het tot op heden geen van ons gelukt is om een echte geslaagde foto van hem te maken. Omdat je met zijn drieën weet waar het in de fotografie om draait, komt dat soms mooi van pas bij grotere opdrachten waar een 2de fotograaf wenselijk is, bijvoorbeeld bij bruiloften en company shoots.

Gedeelde passie

Bruiloften

Ga je binnenkort trouwen en heb je interesse in bruidsfotografie? Ook daarmee kunnen we jou helpen! Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden. In geval van bruidsfotografie komen wij altijd met 2 fotografen om geen moment te missen, het gaat tenslotte om het vastleggen van jullie mooiste dag!

Neem contact op
Bruiloften
Bruiloften

Nieuwsgierig?

Aan iedere opdracht gaat een zorgvuldige voorbereiding vooraf, waarin ik met de opdrachtgever kijk naar mogelijkheden en wensen om de gestelde doelen te bereiken. Nieuwsgierig? Uiteraard informeer ik je graag over tarieven en mogelijkheden. Stuur hiervoor een mail naar patricia@purebyripa.com.