Het zijn gekke tijden!

Het zijn gekke tijden!

27 mei 2020 gepubliceerd

Maximaal 3 tot 6 minuten per performance, 16 vrouwen simultaan op het ijs die met hoge snelheid alle kanten opvliegen in slecht kunstlicht en dat alles in een grote ijshal… zeg maar grote vrieskist…
Dat is synchroon schaatsen.

De uitdaging om deze sierlijke maar ook zeer atletische kunstschaatssport te verbeelden zoals ik dat in mijn hoofd had heeft me jarenlang van luchthaven naar luchthaven en van hotel naar hotel de aardbol rond doen reizen, steeds op zoek naar de ideale manier om deze sport te verbeelden. Geleidelijk heeft deze niet aflatende zoektocht geresulteerd in een enorme fanbase van meer dan 20.000 volgers op social-media maar ook de uitgifte, in eigen beheer, van een zeer succesvol en wereldwijd gedistribueerd, glossy magazine voor deze sport, iets waar ik best wel trots op ben.

Recent, zeg maar sinds een aantal maanden en wellicht recent dubbel bevestigd door de ‘lockdown’ periode bekroop me echter steeds vaker het gevoel dat het wellicht tijd werd voor wat anders. Iets waarbij ik opgedane kennis en ideeën goed zou kunnen gebruiken, iets waarbij ik bovendien de regie wel zelf in handen heb. Beeld maken zoals ik de beelden graag zie.

Geïnspireerd door de vele toonaangevende mode en lifestyle magazines die ik, sinds jaar en dag, koop en lees ben ik nu bezig de beelden te maken die ik zo graag wilde maken.
Nu ik hiervoor mijn eigen website ben gestart kan ik nog beter laten zien waar mijn liefde voor fotografie ligt maar het is ook, zoals ze dat zo mooi zeggen, marketingtechnisch verantwoord, zo zien je klanten waar je voor staat.

Na jaren schaatsfotografie te hebben verzorgd maar ook de nodige huwelijken heb vastgelegd ben ik eindelijk bezig met “mijn ding”. Sinds begin dit jaar heb ik dan ook reeds verscheidene leuke fotoshoots mogen uitvoeren en bedacht, zowel in onze studio als op locatie. Een erg leuke opdracht van Caroline van Kooktijd voor haar voorjaarsbrochure was voor mij de aftrap.
Vervolgens een reeks agenda afspraken gemaakt voor een aantal fotoshoots zodat ik voldoende materiaal kon creëren, om deze website te kunnen vullen met de mooiste beelden.

Net als jij werd ik uiteraard ook met de ‘lockdown’ geconfronteerd. Begin februari 2020, dit was ruim voor de laatste wedstrijd van het seizoen, was ik nog in Frankrijk lekker aan het werk, maar kort daarna…. liep het helaas net even anders allemaal en werden alle activiteiten abrupt gestaakt.

Alle wedstrijden gecanceld, wat nu?

Maar juist nu, juist in deze rustige ‘corona lockdown’ tijd was er erg veel tijd om na te denken, te brainstormen en het creatieve proces optimaal in gang te zetten.
Daarnaast hebben Michel van websitebouwer NowOnline en ik intussen erg hard gewerkt om ook mijn site alsnog online te krijgen.

Ook fashion boetieks moesten verplicht sluiten, maar ze zijn daardoor maximaal online gaan verkopen en hadden daardoor dus plotseling gebrek aan goed beeldmateriaal om de net nieuw binnengekomen collecties te presenteren via webshops en social media. Hierdoor kreeg ik onverwacht toch de ruimte om wat foto-shoots te plannen zij het slechts 1 op 1 en helaas zonder hair & make up artist of stylisten. O.a. de beelden gemaakt voor Boetiek Tabarin en Charles Conceptstore, die je op deze website ziet, zijn daar het resultaat van.

Inmiddels zijn we bijna aan het einde van de maand mei gekomen en ziet het er allemaal wat hoopvoller uit. Zeker nu bekend is geworden dat begin juni de terrasjes weer opengaan. Iets waar ik naast het maken van nieuwe fotografie opdrachten natuurlijk ook heel erg naar uitkijk. Een nieuwe start dus en dat zo aan het begin van de zomer, hoe mooi kan het leven zijn.

Graag wil ik ook een paar mensen bedanken:

Dank je wel Michel voor je niet aflatende geduld en het steeds weer vervangen of weghalen van foto’s omdat ik maar niet kon beslissen en steeds te veel materiaal aanleverde.

En natuurlijk dank je wel Vicky omdat je telkens tijd vrij maakte om voor mij model te staan.

Vicky-Roos-12

Dat deze verplichte periode van rust meer mensen tot creativiteit heeft gedreven, kunnen we zien aan het superleuke initiatief “Tie Dye BY ROVIE”
In no time zijn twee piepjonge onderneemsters dit initiatief gestart en met veel succes. Hiervoor mocht ik de fotografie verzorgen, waarbij we ook erg veel plezier hebben gemaakt. Hierbij een aantal foto’s ter illustratie.

Stay safe en tot snel!

Patricia de Ley.
z